Ontstoren

Blog


Homeopathisch ontstoren

 

Ontstoren (van vaccinaties, van andere reguliere medicatie, of andere stoffen waar je klachten van hebt gehouden na gebruik), wat houdt dat in?

Het betekent dat je homeopathische medicatie gaat gebruiken, die gemaakt zijn van die medicatie of stof waar je klachten aan over hebt gehouden.

Deze klachten ontstaan doordat je normale energie stroom, of frequentie, verandert door toedoen van deze stof. Onze energie of frequentie wordt de hele dag door eigenlijk getriggerd en gepord en moet daarom altijd flexibel zijn en proberen terug te komen in de meest stabiele en natuurlijke vorm. 


Alles wat we doen, ervaren, tot ons nemen (ook voedsel) , etc. veroorzaakt dit. Maar van sommige stoffen is vaker bekend dat ze blijvende gevolgen kunnen hebben voor onze energie, of frequentie. Om toch door te kunnen gaan en om aan te geven dat er iets is, ontstaan klachten. Wanneer je zelf ervaart dat je door het gebruik van medicatie, vaccinatie (wat ook een medicatie is), party drugs, alcohol, chemicaliën, etc. je niet meer hetzelfde voelt, kan het ontstoren van deze veroorzaker je helpen van je klachten af te komen en proberen de kwalijke gevolgen daarvan te niet te doen.


Het gelijke met het gelijke genezen

In de homeopathie spreken we bij het maken van de medicijnen van ‘verdunningen’ of ‘potenties’. Van die betreffende stof (het vaccin, het antibioticum etc. etc.) wordt dan een ‘potentie’, een ‘verdunning’ gemaakt. Die potentie of verdunning, zo leert de ervaring, brengt in het organisme een reactie teweeg, waarbij het schadelijke effect van die stof (het vaccin, die pil, die stof) door het lichaam wordt ‘ontgift’. Door middel van – heel vaak, en het liefst heel graag – uitscheidingsreacties zie je dit gebeuren. Die uitscheidingsreacties zijn vaak: koorts, rare poep, stinkend zweet, stinkende urine, overgeven, diepe slaap etc. etc. Bij ieder mens die ontstoord wordt gaat het steeds weer iets anders en een ervaren homeopaat volgt dit en begeleidt het ontstoringsproces.


Tijdens de procedure van het ontstoren wordt bijna altijd een vaste verdunningenreeks van die betreffende stof (het vaccin, de pil, etc. etc.) gebruikt en vaak is het de reeks van de 30ste, de 200ste, de 1.000ste en de 10.000ste potentie/verdunning. Misschien denk je: dat kan niet meer werken. De ervaring leert dat het werkt. Zoek net zo lang naar een deskundige homeopaat, die je volledig vertrouwt en laat hem/haar dan zijn/haar gang gaan. 


Hoe gaat ontstoren in zijn werk?

Een volledige ontstoring verloopt over meerdere, soms wel vele weken. Hiervoor krijg je korrels mee van je homeopaat en gebruiksaanwijzingen. Over het algemeen begin je met de 30e verdunning van het middel. Dit neem je in en wanneer je een ontgiftingsreactie krijgt, stop je met innemen tot je klachten weer helemaal weg zijn. Dit kunnen huilbuien zijn, of koorts, diarree, verkoudheden, etc. Neem altijd contact op wanneer je twijfelt, of wanneer je de reactie heftig vindt.


Wanneer je geen reacties meer krijgt op de eerste serie korrels, ga je door met serie 2. Ook hier loop je de stappen door tot je geen reactie meer hebt. Vervolgens doorloop je serie 3 en 4.

Het kan ook zijn dat je helemaal geen reacties krijgt. Dat kan meerdere oorzaken hebben en is belangrijk om door te spreken met je homeopaat. Daarom is het ook erg belangrijk dat je je gehoord en veilig voelt bij je behandelaar.


Ook erg belangrijk is het om de instructies goed op te volgen en geen series over te slaan. Ook al denk je dat er niets gebeurd, je lichaam is echt wel hard aan het werk om de belasting op te ruimen. Soms moet er ook eerst de hele 4 series doorlopen zijn, voordat er iets gebeurd. Misschien komt er pas reactie wanneer de serie nogmaals herhaald wordt. Of is het belangrijk om eerst aan je algehele gezondheid wat te doen om voldoende energie beschikbaar te maken om op te kunnen gaan ruimen. Overleven gaat voor. Mocht je veel klachten hebben en daarbij erg vermoeid of beperkt zijn, dan zal een homeopaat waarschijnlijk eerst daar iets aan willen doen, voordat je daadwerkelijk met ontstoren kunt beginnen. Vraag daarom ook gerust naar de werkwijze van je homeopaat, als je twijfelt over zijn of haar keuze van behandelen. En zoek verder als je je niet prettig voelt!


Wanneer het ontstoringsproces zeer heftig verloopt kan het ook wel heel spannend zijn. Het kan zijn dat het ontstoringsproces onderbroken moet worden omdat je even rust nodig hebt of dat je ontgiftingsreacties met andere homeopathische medicijnen ondersteund moeten worden. Denk dan aan koorts die te hoog wordt, of diarree die niet meer stopt, of waarbij het proces een te heftig verloop heeft. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar het kan wel. Het is juist in deze situaties dat je een homeopaat als begeleider nodig hebt.


 Helemaal geen reacties merken, maar wel voelen dat je vooruit gaat kan ook voorkomen. Misschien vielen de reacties gelijk met andere ongemakken, of waren ze echt onmerkbaar klein. Alles is mogelijk en voor iedereen is het anders.


Wanneer de ontstoringsreeks in het verloop een duidelijke ontgifting te zien heeft gegeven is daardoor direct duidelijk geworden dat de belasting door het betreffende vaccin, de pil, het medicijn etc. etc. zwaar was. Het is goed dat de reactie op gang komt, maar het geeft ook aanleiding om de ontstoringsreeks later nog eens te herhalen, in een verkorte vorm, om te kijken of er nog reactie of verbetering volgt.


Meestal is er tijdens het ontstoren één van de potenties die een duidelijke reactie geeft. Voor iedereen is dat anders en weet ook de homeopaat pas wanneer de reactie komt.


Voor iedereen is het anders waar de klachten door zijn ontstaan. Het kan ook geleidelijk komen, dat je zelf gaat realiseren dat je al een tijdje niet meer lekker in je vel zit. Daarom is het belangrijk voor een homeopaat om de volledige anamnese bij je af te nemen. Je kunt gerust bellen voor een ontstoring van bijvoorbeeld de pil, maar een goede homeopaat zal toch echt je hele verhaal moeten horen om er zeker van te zijn dat bijvoorbeeld de pil ook echt de oorzaak van je klachten is. En om te weten welk homeopathisch middel je nodig hebt, mochten er heftige reacties ontstaan.

 

Voor homeopathie en ontstoren is er gelukkig geen leeftijdsgrens. Ook al heb je al 20 jaar last van je kindervaccinaties, deze kunnen alsnog ontstoort worden. Of je helemaal klachtvrij wordt, kan niemand je zeggen. In de jaren ertussen kan nog zo veel meer gebeurd zijn, wat ook impact heeft op je welzijn. En niet iedereen is helaas met homeopathie perfect te helpen. Hoe hard we het ook proberen, zeker wanneer er dingen kapot zijn gegaan, of ontbreken, is dit niet te verhelpen. Maar de kwaliteit van je leven kunnen we misschien wel verbeteren.