Waarom heb ik voor homeopathie gekozen

Blog

 

Waarom heb ik gekozen voor homeopathie?

 

Herken je het? Soms weet je gewoon dat iets goed is, dat het klopt en dat het precies is waar je naar op zoek bent. Of je nu op zoek bent of niet. Zo wist het ik het namelijk direct bij mijn man, toen ik hem voor de eerste keer zag. Dit is hem! Al was ik niet helemaal blij op dat moment. Ik zou namelijk gaan emigreren met mijn toenmalige relatie.


Opleiding

En zo wist ik het ook gelijk bij de opleiding tot Klassiek Homeopaat. Niet dat ik er persoonlijke ervaring mee had, ik had zelfs nog nooit van homeopathie gehoord. Maar ik las de omschrijving en de mogelijkheden en ik wist het: dit word mijn beroep voor de rest van mijn leven.


Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid (en vol zenuwen) ben ik met de opleiding begonnen. Om de week op zaterdag naar Amersfoort, voor 5 jaar. Natuurlijk was niet iedere zaterdag een feestje, een enkele docent vond ik niet zo heel prettig en ook de lessen in persoonlijke ontwikkeling waren soms echt pittig. Maar op een enkele zaterdag na was het een feestje, om de opleiding te mogen volgen, om mezelf te ontwikkelen en om andere mensen en hun andere manier van denken te leren kennen was zo leuk! Er ging echt een wereld voor me open. En met zo veel mensen om me heen, die net als ik heel bewust hadden gekozen voor een omscholing tot homeopaat, was het een openbaring om te zien met hoe veel passie mensen kunnen leven. Dat had ik nog nooit gehad en ervaren.


Passie

Die passie ervaar ik nog steeds iedere dag. Dat ik na zo veel jaar zoeken een beroep heb gekozen waar ik verschil kan maken en waar mensen echt zo veel kunnen verbeteren in hun gezondheid. Het is alsof ik daar als klein meisje al naar zocht, maar nooit kon vinden.


Na de middelbare school was de HBO-v een logische stap, wanneer je echt iets voor andere mensen en hun gezondheid wilt betekenen. Alleen paste het helemaal niet bij mij, ik ben veel te eigenwijs om me aan allerlei protocollen aan te passen en als stresskip niet om zo onder druk te staan wat werkdruk betreft. Daarom verder met de opleiding tot Biochemisch analist, om vanuit het DNA ziekte aan te pakken. Want ja, ziektes worden veroorzaakt door fouten in het DNA. Dat is nog steeds een veelgehoorde kreet. Mijn idee nu is dat het ontzettend eng is, om aan het erfelijk materiaal te gaan knutselen. Omdat je dat ook weer mee geeft, als dat lukt, aan volgende generaties. En dan is er ook nog epigenetica, maar daar kom ik later nog wel op terug.


Zelfgenezend vermogen

En nu weet ik steeds een beetje meer, hoe anders we in elkaar steken dan dat ik toen dacht. Dat we een geweldig systeem hebben, met eigenlijk onmeetbare krachten, om onszelf gezond te houden. Homeopathie is een geneeswijze die dat systeem verder kan ondersteunen, wanneer het je zelf even niet zo goed lukt. Want er gebeuren altijd wel dingen waardoor dat systeem wordt uitgedaagd. Stress en spanning, of angst zijn een hele grote oorzaak bij verstoringen, maar ook schrik of verdriet. Slecht slapen, of zelfs hele erge blijdschap (verliefdheid bijvoorbeeld) kan ook echt vervelende klachten veroorzaken. Maar ook kleinere dingen waarvan je helemaal niet merkt dat het invloed heeft, kan ook al fysieke klachten veroorzaken. Zijn het alleen een beetje vervelende, tijdelijke klachten, dan lukt het je zelfgenezend vermogen prima om het weer te herstellen.


Maar sommige klachten blijven maar terug komen. Of gaan helemaal niet meer weg, of worden misschien zelfs wel steeds een beetje erger, zelfs wanneer je reguliere medicatie gebruikt. Dan kun je denken aan holte ontstekingen die steeds terug komen.


Maar ook emotionele problemen kunnen echt je leven beperken. Ik zal mezelf als voorbeeld geven. Voor ik mijn man ontmoette was het mijn bedoeling te gaan emigreren naar Australië, of ergens anders waar het altijd warm is. Doordat ik Edwin leerde kennen, werd deze drang een stuk minder en lukte het best goed om in de Bollenstreek te settelen. Tot vrienden wel hun koffers gingen pakken, baan en huis opzegden en naar Down Under vertrokken. Dat was tijdens mijn geweldige opleiding, en ondanks 2 kindjes en een hele fijne man wilde alles in mij ook weg. Daar ben ik echt ziek van geweest en ben ik zelf ook eindelijk bij een homeopaat terecht gekomen. Ik kan niet eens echt duidelijk zeggen wanneer die ziekmakende drang weg trok, maar ineens merkte ik zo veel meer rust bij mezelf. Terwijl ik echt maar 1 homeopathisch geneesmiddel gehad had voor een paar weken. Was ik al verkocht door de theorie achter het vak, maar nu ik het zelf mocht ervaren was ik nog meer overtuigd van de werking. Nu, ruim 10 jaar later, wil ik best nog dingen van de wereld zien, maar is er nog steeds rust en kan ik heerlijk van thuis zijn genieten en is mijn innerlijke onrust nog steeds weg.


En dat is het bijzondere aan mijn beroep, het maakt niet eens zo veel uit welke klacht je hebt, fysiek, emotioneel, mentaal: omdat je zelfgenezend vermogen wordt aangesproken met een goed passend homeopathisch medicijn, herstel je jezelf van je klachten. Dat is wat me iedere dag weer dat blije gevoel geeft, dat ik je dát mag geven, je net dáár even bij mag helpen. Daar word ik echt iedere keer weer even stil van.


Wil je meer weten wat ik voor jou kan doen of je hebt vragen, kun je contact met me opnemen. Dat kan telefonisch, maar ook via mail.