Blog + Vlog

Blog

De anticonceptiepil

De pil, welke effecten geeft het gebruik op je lichaam?


In Nederland is het gebruik van de anticonceptiepil nog steeds erg hoog. In 2018 hebben alle gebruiksters (ongeveer 1,7 miljoen) samen daar 50 miljoen euro voor betaald. Naast de oorspronkelijke functie van de pil, het voorkomen van zwangerschappen, wordt de pil vaak gebruikt om fysieke en emotionele klachten door  hormonen te verminderen, maar vooral ook om meer zeggenschap te kunnen krijgen over wanneer (of!) je ongesteld wilt/kunt worden.


Bijwerkingen


Helaas gaat het gebruiken van de pil, net als het gebruiken van alle andere medicatie, niet zonder risico’s. Ik zal er hier een paar benoemen, meer informatie kun je daarnaast ook zelf op internet opzoeken, maar vooral ook: lees de bijsluiter. Sommige bijwerkingen kunnen levensbedreigend zijn, andere bijwerkingen zijn vooral vervelend, maar niet ernstig gelukkig. De ernstige zal ik zeker benoemen.

Zeker als in je familie al borstkanker voorkomt, vormt het langdurig slikken van de pil een extra risico om ook borstkanker te krijgen. Zeker na 10 jaar gebruik is dit met een aantal procenten gestegen. Omdat al veel meiden rond hun 13e beginnen met de pil slikken, is die 10 jaar zo gehaald. Een lange tijd borstvoeding geven kan dit risico ook weer flink laten dalen, maar dat zit er niet in voor iedere vrouw.


Verder lezen


Hooggevoelig en homeopathie


 

Hooggevoeligheid wordt steeds meer een begrip in de wereld. Helaas betekend dat niet direct ook dat er meer begrip is voor mensen die hooggevoelig zijn, of dat met het lezen over dit onderwerp je ook gelijk goed om kunt gaan met deze gevoeligheid. Of dat je als ouder wee hoe je je hooggevoelige kind kunt begeleiden.

 

 Lees meer

 

Vlog

Meer vlogs van Homeopathie Praktijk Hornung zijn te bekijken op ons YouTube kanaal.  

Contact gegevens Homeopathie, Orthomoleculaire therapie en Reiki             Contact gegevens Massage (Edwin):

(Marjon) :

Telefonisch: 06-36 17 22 54,  homeopathie@praktijkhornung.nl                               Telefonisch:  06-17 73 06 96, massage@praktijkhornung.nl

 

Disclaimer van Praktijk Hornung                                    Privacy regeling van Praktijk Hornung

 

Copyright  ©Praktijk Hornung 2018.  All Rights Reserved

Deze website gebruikt cookies.

Accepteren