Homeopathie

Homeopathie

Homeopathie Noordwijk, ook bij hooikoorts

 

Wat is klassieke homeopathie

 

Klassieke homeopathie gaat uit van het principe: ‘het gelijke met het gelijkende genezen’. Hahnemann (de grondlegger van de homeopathie) heeft ontdekt dat wanneer je honderden mensen een bepaalde stof toedient dit bij deze mensen een scala aan symptomen oproept. Wanneer je deze stof middels een bepaalde procedure verdunt en schudt (potentiëren), werkt het juist helend voor deze symptomen. Er wordt een reactie uitgelokt, waardoor het zelfgenezende vermogen van de mens het probleem zelf de baas kan worden. Je ziekte wordt behandeld door jezelf, het homeopathische middel is alleen de ondersteuning hierin.

 

Het bijzondere van de klassieke homeopathie is het complete beeld dat wij, de homeopaten, willen hebben voordat er een middel wordt voorgeschreven. Schijnbaar onbelangrijke symptomen worden meegenomen in de keuze van het middel, verbaas je dan ook niet te veel over de soms vreemde vragen die gesteld worden tijdens het consult.. Symptomen op lichamelijk, emotioneel en geestelijk gebied zijn allemaal van belang bij het voorschrijven van het juiste middel. Hierin is iedereen uniek.

 

 

Werkwijze

 

Wanneer je vragen hebt over jouw gezondheid of die van je naasten, kun je contact opnemen. Vervolgens maken we een eerste afspraak. Tijdens dit eerste consult praten we verder over de klachten. Maar er komen ook andere aspecten aan de beurt zoals hobby's, gezin samenstelling, werk en doorgemaakte (kinder) ziektes. In dit eerste consult neem ik alle tijd voor je, daarom duurt een consult dan ook langer, meestal 1 tot 1,5 uur. Deze tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van jou als persoon en het daarop passende middel voor te kunnen schrijven. Voor jonge kinderen is één sessie vaak te lang. Voor kinderen onder de 12 jaar verdeel ik het eerste consult dan ook in twee sessies: één waarbij jullie samen komen en één waarbij ik alleen de ouder spreek.  De daarop volgende consulten zijn korter. Na het eerste consult krijg je het middel mee, of je krijgt het thuis opgestuurd.

Betaling geebeurd aan het einde van het consult en kan via pin of contant betaald worden. De nota wordt digitaal opgestuurd. De medicatie wordt meegegeven (bij acute klachten) of via de apotheek naar het huis adres opgestuurd.

 

Voor wie is homeopathie?

Homeopathie is voor alle leeftijden. Ook  voor (hele jonge) kinderen en volwassenen. De geneeswijze is veilig en daarom ook uitermate geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of juist graag zwanger willen worden. Homeopathie kun je inzetten om je weerstand te verbeteren zodat  niet ieder virus of iedere bacterie wordt opgepakt. Maar ook bij chronische klachten is er veel gezondheidswinst te behalen. 

 

 

Wat zijn klachten waarvoor je me  terecht kunt?

  • Kinderen:

Slecht of niet doorslapen van baby's

Huil baby's

Angsten bij kinderen:

- niet door kunnen of durven slapen, door angsten of nachtmerries, bang in het donker, bang alleen te zijn

- faalangst

- verlatingsangst

"Probleem" gedrag thuis of op school

 

  • Volwassenen:

Alle soorten angsten, onzekerheden of andere klachten die je leven beperken of je weg houdt van wat je het liefst zou willen doen.

Klachten waardoor je jezelf niet meer bent, of waardoor je niet meer op je oude niveau terug komt

Hormonale klachten: zware menstruaties (ook bij jonge meiden), moeilijk zwanger kunnen raken, klachten rond de overgang

 

 

Maar ook kun je terecht voor ondersteuning bij klachten door medicatie gebruik en vaccinaties. Wanneer je reguliere medicatie gebruikt, zowel tegen je huidige klachten maar ook preventief zoals bijvoorbeeld vaccinaties, zijn er bijwerkingen mogelijk. Hoe groot de kans op deze bijwerkingen zijn, kun je vinden in de bijsluiters die in de verpakkingen door de fabrikant worden geleverd. Lees deze bijsluiters altijd goed. Omdat de bijsluiters van vaccins niet aan de ouders voor het vaccineren gegeven worden, is er de mogelijkheid om ze  hier te bekijken.

Het kan daarnaast zijn dat na het gebruik van deze medicatie er bijwerkingen blijven die niet altijd verdwijnen wanneer met de medicatie gestopt wordt. Homeopathie kan daarbij ondersteuning bieden.. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact op.

 

Homeopathisch spreekuur

Twee ochtenden in de week is het mogelijk om voor acute klachten binnen te lopen tijdens het spreekuur. Het gaat dan om korte consulten (10 minuten) waar er is ruimte voor 1 hulpvraag. Het spreekuur is op woensdag en vrijdag, beide van 08:00-09:00.

 

Kennismaken?

 

Om te ervaren of homeopathie ook wat voor jou of je gezin kan betekenen, is er  de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een gratis consult van 15 minuten. Wanneer je het gevoel hebt dat ik als homeopaat en deze geneeswijze aansluiten bij je verwachting, kunnen we een nieuwe afspraak maken voor het eerste consult. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het alsnog niets voor je is. Op deze manier hoeft je niet te twijfelen, maar kun je zonder kosten zelf ervaren wat het als ondersteuning in je gezondheid voor je zou kunnen doen.

 

 

Bij vervanging bij vakantie of afwezigheid kun je contact opnemen met, Christa Schipper in Lisse: http://biopathie.nl/

 

 

Contact gegevens Homeopathie, Orthomoleculaire therapie en Reiki             Contact gegevens Massage (Edwin):

(Marjon) :

Telefonisch: 06-36 17 22 54,  homeopathie@praktijkhornung.nl                               Telefonisch:  06-17 73 06 96, massage@praktijkhornung.nl

 

Disclaimer van Praktijk Hornung                                    Privacy regeling van Praktijk Hornung

 

Copyright  ©Praktijk Hornung 2018.  All Rights Reserved

Deze website gebruikt cookies.

Accepteren