Leefstijl Homeopathie

Leefstijl Homeopathie

Steeds meer wordt het duidelijk dat een goede gezondheid voor iedereen van belang is. Maar hoe bereik je een goede gezondheid en hoe behoud je het ook? Misschien is een nog betere vraag: wat is eigenlijk een goede gezondheid?


Een goede gezondheid is een toestand van subjectief welbevinden op geestelijk, lichamelijk en maatschappelijk gebied. Je voelt je dus goed, op alle vlakken, en kunt dit ook volhouden of weer terug veren wanneer er iets gebeurt in je omgeving.

Kun je gezond zijn terwijl je dagelijkse medicatie moet gebruiken vanwege een (chronische) aandoening? Je kunt je goed voelen op geestelijk en maatschappelijk gebied, maar fysiek ben je dat toch niet.


Wanneer er sprake is van klachten, of een gebrek aan welbevinden, kun je gaan kiezen om de klachten via de reguliere wijze te gaan verminderen. Maar je kunt ook kiezen voor een natuurlijke geneeswijze, zoals leefstijl homeopathie, om te kijken of de klachten ook echt opgelost kunnen worden. 


Leefstijl homeopathie ondersteunt het zelfgenezend vermogen, wat bij iedereen aanwezig is, door middel van 3 pijlers:

  1. leefstijl verbetering waar dat nodig is
  2. Aanvulling van tekorten door (tijdelijke) suppletie
  3. Verstoringen waardoor het zelfgenezend vermogen niet kan werken oplossen m.b.v. homeopathie

Homeopathie

 

Hoe werkt homeopathie?


Met homeopathie zijn veel klachten op een natuurlijke manier te behandelen. Of eigenlijk stimuleert het homeopathische geneesmiddel het zelfgenezend vermogen van je lichaam, waardoor je in feite jezelf geneest. Daarnaast zijn homeopathische geneesmiddelen duurzaam, bij deskundig gebruik volstrekt veilig en worden voor een beperkte duur gebruikt in kleine doseringen. Homeopathie is voor alle leeftijden veilig te gebruiken, ook gedurende de zwangerschap. Omdat het het van nature aanwezige zelfgenezende vermogen stimuleert, maart het ook niet uit welke klachten er zijn: je herstel wordt aangemoedigd door het gebruik van homeopathie, genezen wordt vanuit het lichaam zelf gedaan.


 

Themadagen, workshops en cursussen


Zelf kunnen we zoveel meer dan veel van ons zich realiseren, ook bij niet levensbedreigende klachten waarvoor je normaal gesproken naar de huisarts of drogist zou gaan voor (zelfzorg) medicatie. Om het gebruik van deze medicatie te verminderen en op een natuurlijke manier deze niet-ernstige klachten te ondersteunen, organiseer ik regelmatig workshops, waarbij je leert werken met 38 belangrijke homeopathische middelen. Meer informatie vind je hier.Voeding en leefstijl geneeskunde

 

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding, Hippocrates

 

Voeding begint weer steeds meer op waarde geschat te worden. Ook steeds meer artsen gaan inzien dat voeding ziektes kan voorkomen, maar ook zelfs kan genezen. Daarvoor is voedingsgeneeskunde.nl opgericht en kun je ontzettend veel informatie lezen over aandoeningen en het belang van goede voeding.

 

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken om klachten of aan doeningen te helpen genezen of te voorkomen.

 

Wat kan een orthomoleculair therapeut voor je betekenen?

 

Zelf uit zoeken welke voedingsmiddelen of supplementen je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren vaak kost veel tijd en energie. En dan nog is het niet altijd zeker of de informatie die je gevonden hebt, betrouwbaar is. Voor adviezen over jou persoonlijke voeding en leefstijl en met de juiste begeleiding daarbij, kun je terecht bij Praktijk Hornung.


Welke klachten


Voor leefstijl homeopathie maakt het eigenlijkniet uit welke klacht je hebt: iedereen is uniek en vereist een individueel voorgeschreven homeopathisch medicijn en aangevuld met een voor jou goed passende leefstijl. Wel merk ik dat mijn patiënten en hunklachten met me meegroeien. En nu ik richting de overgang ga, ervaar ik hoe veel (stil!) leed dit brengt bij vrouwen. Juist in deze fase, gebeurd er zo veel bij vrouwen die je niet eens alleen fysiek erg van slag kunnen maken. Deze fase is ook gaan ervaren waar jij gelukkig van wordt, de noodzaak om te zorgen voor anderen wordt bij veel vrouwen namelijk een stuk minder. Maar wie ben je dan en wat wil je eigenlijk zelf? Juist hooggevoelige vrouwen, ook al zijn veel vrouwen in deze fase zich nog helemaal niet bewust van het feit dat ze hooggevoelig zijn, ervaren nog meer angst of onrust, twijfel, stemmingswisselingen of depressies. Door het steeds automatisch aanpassen aan de wens van anderen, blijkt dat ze vaak nu niet meer weten wie ze zijn of wat hun eigen hartewens is.


Door de grote gevoeligheid kunnen ook fysieke klachten ontstaan, die, doordat de hormonale balans gaat veranderen, nog duidelijker of niet meer te onderdrukken zijn. Maar ook hier is iedereen uniek en heeft een eigen, persoonlijke aanpak voor herstel nodig. Niets "one size fits all", zeker bij deze periode in een vrouwenleven.Kennismaken?

 

Om te ervaren wat leefstijl homeopathie voor jou en je klachten  kan betekenen, is er  de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsconsult van 15 minuten. Wanneer je het gevoel hebt dat ik als homeopaat en deze geneeswijze aansluiten bij je verwachting, kunnen we een nieuwe afspraak maken voor het eerste consult. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het niets voor je is. Op deze manier hoef je niet te twijfelen, maar kun je kosteloos ervaren, wat leefstijl homeopathie als ondersteuning in je gezondheid kan betekenen. Voor een afspraak kun je telefonisch of via mail contact met me opnemen.Mijn achtergrond


Ooit was ik een grote voorstander van de reguliere zorg (inclusief vaccineren) en ben ik helaas erg bekend met de druk die op je gelegd wordt. Want ik deed daar zelf ook aan mee, als medewerker binnen de farmaceutische industrie.
Sindsdien ben ik veel onderzoek gaan doen naar de veiligheid van o.a. vaccins, naar de (kinder)ziektes en naar de manieren om mezelf en mijn kinderen gezond op te laten groeien. Dat iedere volwassene deze kennis heeft, is helaas niet reëel: er is zo veel informatie te vinden. Op deze pagina hoop ik je meer informatie te geven over de onderwerpen waar ik onderzoek naar heb gedaan.


De bijsluiters van de verschillende vaccins volgens het RVP zijn hier te vinden.


Ook veelgebruikte medicatie en hun bijwerkingen heb ik onderzocht. Zeker synthetische hormoonbehandelingen kunnen grote invloed hebben op de hormoonhuishouding van de gebruiker (tot aan overgangsklachten, maar ook daarna), maar kunnen ook grote gevolgen hebben op een volgende zwangerschap of op de baby. Meer hierover vind je hier. 

 Op de site van de beroepsvereniging (www.nvkh.nl)  kun je meer informatie vinden over wat homeopathie voor je kan betekenen
Veel nuttige informatie over homeopathie is te vinden op de website van de Vereniging Homeopathie: