Sport- of ontspanning-massage

Sport- ontspanningsmassage


'Spanning is wie u meent dat u moet zijn, ontspanning is wie u bent'. (Chinees spreekwoord)


De massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Een ontspanningsmassage kan, zowel geestelijk als lichamelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.


De massage wordt o.a. gegeven met de onderarm (forearm) gecombineerd met de elleboog en de handen. Het masseren met de onderarm geeft een vol en compleet gevoel, terwijl massage met de elleboog vast zittende spieren bewerkt. Het is een complete lichaamsmassage met een redelijk stevige aanpak, zonder dat er veel kracht aan te pas komt. Voor fijner werk worden de handen, duimen en knokkels gebruikt. Deze massage is een smeltkroes van opgedane kennis en ervaring.

Cupping massage

Waarom cupping therapie? Het plaatsen van de cups heeft hetzelfde effect als de strijkingen of knedingen van de handen, ze geven de huid een betere doorbloeding. Bij cupping kun je soms een punt/deel van het lichaam beter behandelen dan met je blote handen. De cupping techniek die in de praktijk wordt uitgevoerd is vooral de bindweefsel techniek oftewel de 'gliding cups'. Wet cupping (ook wel Bekam/Hijama) wordt niet door mij uitgevoerd. Ook statische cupping voer ik alleen uit in overleg met de cliënt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je met lokale rode of blauwe plekken naar huis gaat. Cupping is vooral een fijne en een aanvullende techniek tijdens het masseren.


Contact gegevens Leefstijl Homeopathie (Marjon):

Telefonisch: 06-36 17 22 54,  homeopathie@praktijkhornung.nl                             

 Disclaimer van Praktijk Hornung

Contact gegevens Massage (Edwin):

Telefonisch:  06-17 73 06 96, massage@praktijkhornung.nl

 

Privacy regeling van Praktijk Hornung