Orthomoleculaire therapie

Voeding en leefstijl geneeskunde

 

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding, Hippocrates

 

Voeding begint weer steeds meer op waarde geschat te worden.  Artsen zijn ook gaan inzien dat voeding ziektes kan voorkomen, maar ook zelfs kan genezen. Daarvoor is voedingsgeneesunde.nl opgericht en kun je ontzettend veel informatie lezen over aandoeningen en het belang van goede voeding.

 

Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken om klachten of aan doeningen te helpen genezen of te voorkomen. Wat het meest eenvoudig zou zijn, is als iedereen voldoende moleculen zou binnenkrijgen om gezond te blijven. Helaas is dat met het huidige voedingspatroon, zelfs als je echt gezond eet, bijna niet mogelijk. Fruit wordt te vroeg geplukt om onderweg door te rijpen. De voedingsstoffen die nog door de vrucht wordt opgenomen aan de boom tijdens het rijpen, ontbreken nu. Binnen de reguliere landbouw wordt kunstmest gebruikt om groente te laten groeien. In de kunstmest zit precies de goede verhouding mineralen om de plant te laten  groeien, maar als er geen andere mineralen in de bodem zijn, kunnen deze ook niet in de plant zitten. Wat er uiteindelijk gegeten wordt is vullend voor ons lichaam, maar door het ontbreken van voor ons essentiële vitaminen en mineralen, niet voedend en ondersteunend. Biologisch is daarom beter: de bodem beter in balans is en de plant daarmee meer mineralen en vitaminen kan opnemen. Deze micronutriënten komt vervolgens via ons bord in ons lichaam waar het een onderdeel is van alle dagelijkse taken die het lichaam uitvoert.

 

Omdat de omgeving waarin we leven veel vervuilingen bevat, wordt er nog meer van onze lichamen verwacht. Vervuilingen zij o.a.: medicijn gebruik wat ontzettend veel hoger is dan 50–60 jaar geleden, net als de luchtvervuiling. Ook straling van zendmasten, mobiele telefoons, bodyscans op vliegvelden, etc.  geeft een zware belasting. En niet te vergeten ook de producten die worden gegeten, gedronken of op onze huid wordt gesmeerd zijn vaak niet goed voor ons. Voedingsproducten welke glucose-fructose siroop bevat is een aanslag voor ons lichaam en kan leververvetting veroorzaken. De zoetstoffen en smaakversterkers zijn ook voorbeelden van chemische toevoegingen waar onze lever grote moeite mee heeft om onschadelijk te maken. Om deze stoffen te vermijden is het goed kunnen lezen van labels ontzettend belangrijk. Beter nog is om producten met een label op de verpakking te vermijden. Eet vers en bereid het zelf.

 

Als je het zo bekijkt is het wellicht helemaal niet zo vreemd dat er zo veel mensen met klachten rondlopen. En daar verstaan we niet alleen de fysieke klachten onder, maar ook psychische klachten kunnen veroorzaakt worden door een vitamine of mineralen tekort. Door de juiste voedingsstoffen, eventueel aangevuld met supplementen van goede kwaliteit, aan je menu toe te voegen, kun je veel gezondheidswinst bereiken.

 

 

Wat kan een orthomoleculair therapeut voor je betekenen?

 

Zelf uit zoeken welke voedingsmiddelen of supplementen je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren vaak kost veel tijd en energie. En dan nog is het niet altijd zeker of de informatie die je gevonden hebt, betrouwbaar is. Voor adviezen over jou persoonlijke voeding en leefstijl en met de juiste begeleiding daarbij, kun je terecht bij Praktijk Hornung.

Gezonde recepten, ter inspiratie:

- granola

- schoolrepen

- citroenmuffins

- boboti

- bladerdeeg

- pastinaaksoep

Contact gegevens Homeopathie, Orthomoleculaire therapie en Reiki             Contact gegevens Massage (Edwin):

(Marjon) :

Telefonisch: 06-36 17 22 54,  homeopathie@praktijkhornung.nl                               Telefonisch:  06-17 73 06 96, massage@praktijkhornung.nl

 

Disclaimer van Praktijk Hornung                                    Privacy regeling van Praktijk Hornung

 

Copyright  ©Praktijk Hornung 2018.  All Rights Reserved

Deze website gebruikt cookies.

Accepteren