Orthomoleculaire therapie

Praktijk Hornung

Voor welzijn en wel blijven

Voeding en leefstijl geneeskunde

 

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding, Hippocrates

 

Voeding begint weer steeds meer op waarde geschat te worden.  Artsen zijn ook gaan inzien dat voeding ziektes kan voorkomen, maar ook zelfs kan genezen. Daarvoor is voedingsgeneeskunde.nl opgericht en kun je ontzettend veel informatie lezen over aandoeningen en het belang van goede voeding.

 

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken om klachten of aan doeningen te helpen genezen of te voorkomen.

 

Wat kan een orthomoleculair therapeut voor je betekenen?

 

Zelf uit zoeken welke voedingsmiddelen of supplementen je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren vaak kost veel tijd en energie. En dan nog is het niet altijd zeker of de informatie die je gevonden hebt, betrouwbaar is. Voor adviezen over jou persoonlijke voeding en leefstijl en met de juiste begeleiding daarbij, kun je terecht bij Praktijk Hornung.

Ondersteuning bij kinderziektes


Naast homeopathie kan voeding of supplementen kunnen ook  (kinder)ziekten goed ondersteunen bij het genezen. Een goed voorbeeld hiervan is het Vitamine C protocol, bij o.a. kinkhoest (dr S. Humphries)

BlogOntstekingen verminderen of voorkomen


In de huidige maatschappij is er een stortvloed aan chronische ziekten. Soms ernstig, soms (nog) niet. Wat veel mensen en artsen zich niet realiseren is dat veel van deze chronische ziekten een ontsteking als grondslag hebben. Want ontstekingen hoef je niet altijd te merken. De acute, heftige ontstekingen zijn niet te missen, door hun roodheid, pijn, functieverlies en zwelling. Maar elders in je lichaam kunnen ongemerkt veel ontstekingen, of ontstekingsreacties, te vinden zijn. Deels wordt dit veroorzaakt door stress, waar er meer dan voldoende van te vinden is in onze maatschappij.


Lees verderWaarom eigenlijk gezonder eten? Deel 1: Omega-3

 

 

Ons lichaam steekt zo ontzettend mooi en gecompliceerd in elkaar. Dit wonder verdient aandacht. Deze keer wil ik het over de cellen in ons lichaam hebben, dus de bouwstenen waaruit we bestaan.

 

Iedere cel is omgeven door een celmembraan. Deze membraan zorgt ervoor dat alle benodigde stoffen de cel in  kunnen, maar ook weer uit kunnen zoals afvalstoffen. In de cel vind je nog veel meer cel onderdelen, waaronder de celkern met daarin ons DNA  waarin alle informatie is opgeslagen en ook de mitochondriën. Deze laatste wil ik ook bespreken omdat deze zo ontzettend belangrijk zijn voor ons maar niet veel erkenning krijgen. De rest natuurlijk ook, ons lichaam functioneert alleen wanneer alles aanwezig is en kan samen werken.

 

Lees verder

Waarom eigenlijk gezonder eten? Deel 2: Magnesium

 

In het 1e deel kon je al lezen dat in bijna alle cellen in ons lichaam kleine energiefabriekjes, mitochondriën, aan het werk zijn om energie te produceren. Een ontzettend belangrijke stof die ze nodig hebben om energie te produceren is magnesium. Dit energie maken doen ze door middel van de citroenzuurcyclus, waarin magnesium een cruciale rol speelt. Zonder magnesium is er dus geen energie. Maar magnesium doet nog veel meer. Het is namelijk betrokken bij wel meer dan 300 enzymatische reacties door ons hele lichaam:

  • Onderhouden van een normale spier- en zenuwfunctie
  • Hartritme stabiel houden
  • Ondersteuning van een gezond immuunsysteem
  • Botten sterk houden
  • Reguleren van bloedsuikerspiegel
  • Ondersteuning van het energiemetabolisme en de eiwitsynthese

 

Lees verder

Reclame verkoopt!


Wie herkent het niet, die ene reclame waarna je echt dát wilt hebben, of wilt gebruiken, etc. Zo goed werken sommige marketing strategieën op ons en we geloven ze klakkeloos.

Neem nu maandverband of tampons. Wanneer je ons merk gebruikt, heb je nergens meer last van en lig je als een Godin te kronkelen op je bed. Nou, ik weet niet of ik mij ooit als een Godin heb gevoeld tijdens één van mijn menstruaties.

Kronkelend dan misschien nog wel, maar meer omdat ik soms zo veel last heb van pijnlijke krampen dat ik niet goed weet welke houding beter werkt. En oh ja, ik draag dan echt geen wit. Maar mijn dochter geloofde deze reclame wel echt en was verbaasd (teleurgesteld..) dat ze zich niet beter voelde na het gebruiken van dit merk.


Lees meer.

De gouden specerijen combinatie tegen verkoudheid en infecties

 

Geneeskrachtige specerijen-combinatie

 

In de komende, koude maanden  is het oplopen van een verkoudheid of andere infectie zo gedaan. We leven veel dichter op elkaar, komen minder buiten en de positieve invloed van de zon (vitamine D, o.a.) ontbreekt. Om ziek worden te voorkomen, kunnen we gelukkig zelf ook een hoop doen. Begin met het slikken van vitamine D (25 mg/dag), probeer iedere dag naar buiten te gaan om te wandelen, fietsen, etc. Lucht ook je huis iedere dag 10-15 minuten en wat ook heel goed helpt: eindig je douche met 30-60 seconde koud water.

 

Lees verder

Contact gegevens Homeopathie, Orthomoleculaire therapie (Marjon): Telefonisch: 06-36 17 22 54,  homeopathie@praktijkhornung.nl                             

 Disclaimer van Praktijk Hornung

Contact gegevens Massage (Edwin):

Telefonisch:  06-17 73 06 96, massage@praktijkhornung.nl

 

Privacy regeling van Praktijk Hornung

Copyright  ©Praktijk Hornung 2020.  All Rights Reserved

Deze website gebruikt cookies.

Accepteren