Reiki

Reiki

 

Wat is Reiki?

 

Reiki is het Japanse woord voor de allesomvattende en alles doordringende levenskracht. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel of onbegrensd en Ki betekent levensenergie of vitale kracht.

Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de levenskracht wordt doorgegeven via je handen. Als iemand lichamelijk niet in orde is, kan dat een teken zijn dat deze persoon op fysiek, mentaal of emotioneel niveau niet in balans is. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Ons lichaam heeft een zelfhelend vermogen en net als homeopathie, ondersteunt Reiki dat zelfgenezend vermogen.

Emoties, lichamelijke klachten, opgekropte problemen, verkeerde voeding, stress enz. hebben hun weerklank op de toestand van je lichaam. Het verhogen van de energiebalans hangt niet alleen van Reiki of homeopathie af. Gezonde, natuurlijke voeding verhoogt ook je energie, bewerkte en niet natuurlijke voeding verlaagt energie. Lichaamsbeweging is ook belangrijk. Je moet zowel voor je fysieke als ook voor je geestelijke en energetische lichaam zorgen.

Hoewel Reiki nooit negatief of schadelijk is, kan het voorkomen dat klachten eerst verergeren. Het lichaam pakt de oorzaak van de ziekte aan en ruimt daarbij alle verschijnselen van het ziektebeeld op.

 

Wat gebeurt er tijdens een reiki-behandeling?

 

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling lig je in aangekleed op een behandeltafel. Makkelijke en niet knellende kleding is daarbij prettig. Eventueel wordt een deken over je gelegd zodat je aangenaam warm blijft tijdens de behandeling.

Door middel van verschillende handposities wordt de universele energie doorgegeven en op deze manier kunnen blokkades worden verminderd of verwijderd.

 

Hoe werkt Reiki?

 

  • Het bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
  • Het geeft energie aan lichaam en geest.
  • Het herstelt de harmonie.
  • Het werkt op lichamelijk, mentaal en spiritueel niveau.
  • Het heft blokkades op en bevordert ontspanning.
  • Het reinigt.

 

Reiki behandeling


Behandelingen kunnen plaatsvinden in de praktijk, maar zijn ook mogelijk op afstand. Wanneer de behandeling op afstand plaats vindt, zorg ervoor dat je in een rustige, warme ruimte ligt, waar je je kunt ontspannen en comfortabel bent.Om een optimale werking te bereiken kan het nodig zijn om meerdere behandelingen binnen een paar weken te ontvangen.Wil je meer weten of reiki voor jou een passende of aanvullende behandeling is, neem gerust contact op.

Contact gegevens Homeopathie, Orthomoleculaire therapie en Reiki (Marjon): Telefonisch: 06-36 17 22 54,  homeopathie@praktijkhornung.nl                             

 Disclaimer van Praktijk Hornung

Contact gegevens Massage (Edwin):

Telefonisch:  06-17 73 06 96, massage@praktijkhornung.nl

 

Privacy regeling van Praktijk Hornung

Copyright  ¬©Praktijk Hornung 2019.  All Rights Reserved

Deze website gebruikt cookies.

Accepteren